zondag 2 februari 2014

Liebster Award!

Hoera, ik ben genomineerd voor de Liebster Award door Stephanie van de blog Droene!


Om heel eerlijk te zijn, ik had er tot afgelopen dinsdag nog nooit van gehoord. *schaam* Al komt dat meer door het feit dat ik sinds 2013 ben begonnen met blogs lezen & zelf een blog bij houdt sinds september 2013. Als ik nu op verschillende blogs rond snuffel, lijkt het alsof overal de Liebster Award opduikt, haha!

Liebster Award

Maar wat houd de Liebster Award nou eigenlijk in?
In de bloggerwereld gaat deze award rond voor bloggers die minder dan 200 volgers hebben. Het is de bedoeling dat beginnende of minder bekende bloggers hierdoor gemotiveerd blijven om te blijven bloggen en de nieuwe blogs worden ontdekt.

De regels

*Noem diegene die jou genomineerd heeft
*Beantwoord de 11 vragen van diegene die jou nomineerde
*Nomineer zelf vijf bloggers en stel ze elf vragen
*Breng de genomineerde bloggers op de hoogte

De vragen van Stephanie

Hieronder zie je de vragen die Stephanie stelde, waarop ik antwoord heb gegeven:


1. Waarom blog je?

Mijn eerste ingeving was om bij te houden wat ik zoal doe en om m'n ei kwijt te kunnen. Vroeger heb ik nooit een dagboek gehad, omdat het niet mijn ding is om alles in detail op te schrijven van de afgelopen tijd. Ik was en ben nog steeds meer een doe-mens, al is de afgelopen tijd mijn energiepeil veel te laag. Misschien wel door een winterdip en het ontbreken van de zon. (Die heb ik zó hard nodig!) 
Toch is het handig om bepaalde dingen terug te kunnen lezen, zodat het niet allemaal in mijn hoofd blijft rondspoken. Anders wordt het daarboven ook véél te vol. ;)


2. Wat zou jouw droombaan zijn?

Mijn droombaan.. Dat is toch in de richting van banketbakker/patissier, als het maar met bakken te maken heeft! 
Vroeger was ik regelmatig in de keuken te vinden, al was het samen met mijn moeder. Cake bakken is bijvoorbeeld 1 van de meest simpele recepten. Ik vond dat al helemaal geweldig om te maken, uit de verschillende ingrediënten zoiets kunnen toveren!
Ik vind, vooral zoete dingen, bakken helemaal geweldig. Al ben ik een redelijke chaoot in mijn hoofd, omdat het zelfs niet lukt om de meest makkelijke basisrecepten te onthouden & in de keuken, omdat ik niet alle benodigdheden in de juiste hoeveelheden klaarzet, maar dat is aan te leren. ;)
Al ben ik qua opleiding een héél andere kant op gegaan, toch blijft het aan me trekken om er iets mee te doen, dus wie weet in de toekomst! 


3. Welk verborgen talent heb je?

Verborgen talent? Pfoe dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Meestal zien de mensen om mij heen dat juist, omdat ik zoiets niet van mezelf zie en/of durf te zeggen. Ik heb niet zo'n hoge pet op van mezelf, voor mijn doen is het nooit goed genoeg. 
Anders ga ik toch voor de wil om nieuwe dingen te leren. Een mens is namelijk nooit te oud om te leren ;)


4. Wat vind je jouw leukste eigenschap?

Dan kies ik toch voor creativiteit.
Op praktisch gebied zit ik het lekkerste in m'n vel, geef mij maar iets wat ik met mijn handen moet doen!
Maakt niet uit wat: als ik het nog niet kan, dan wil ik het gerust leren. Daardoor zie ik bijna overal een knutselproject in, al moet het dan nog lukken om het tot het eind af te maken. Voor ik het één af heb, zie ik alweer een ander project en wil dat ook niet laten lopen om mogelijke inspiratie te verliezen. Soms laat ik de inspiratie toch lopen om te nutteloze projecten uit de weg te gaan, anders wordt het teveel.


5. Wat zijn je hobby's?

Als er tijd is naast het werk, dan ben ik creatief bezig, nieuwe dingen aan het ontdekken in real life of op internet, aan het bakken, smoothies maken, aan het gamen of één van de vele series aan het kijken.6. Wat heb je altijd al weleens willen doen in je leven maar tot op heden nog nooit gedaan?

Een reis maken in m'n eentje, een last-minute/vlucht boeken en gewoon gaan! Ergens lijkt me dat heerlijk, lekker ronddwalen en nieuwe beelden opdoen. Al is het maar voor 1 week. Gaan en staan zonder rekening te hoeven houden met een ander.


7. Welk land staat bovenaan jou travel-wishlist?

Griekenland! Oh wat lijkt me dat mooi om daar eens geweest te zijn. Kreta, Zakynthos, Kos of gewoon eilandhoppen. Alles erop en eraan; de zee, de kleuren, de huizen, en alles wat er ook maar te zien is. *zucht


8. Aan welke reisbestemming heb je de mooiste herinneringen, en waarom?

Italië ten top! In 2012 samen met mijn vriend naar Carenno geweest. Het is een dorpje bergop bij Calolziocorte, onder Lecco, aan het Comomeer. Ik heb daar geweldige herinneringen aan, mede door de mensen die er waren van en in hotel 'Albergo Rosa'. Als je goed kijkt, zie je het op de foto hierboven staan! Een klein deel van de taal geleerd, veel door gebaren en vertalen via Google, haha! Soms waren er ongemakkelijke situaties tijdens gesprekken. Maar of een ieder het nu kon begrijpen of niet, uiteindelijk konden we er hard om lachen.  De mensen daar waren zorgzaam en heel open naar ons toe, mede omdat wij één van de weinige waren die er onze hele vakantie verbleven. De service was over het algemeen écht super! We hebben veel tips gekregen en daardoor veel van de omgeving gezien, die was overigens ook schitterend
Graag zou ik er samen nog een keer naartoe gaan, maar ergens is er toch een soort angst dat het niet zal zijn zoals het was. Juist door de mensen die er toen waren, en geloof me, ze waren allemaal 65+ en zó gezellig! Dus dan kun je misschien wel begrijpen, stel dat we teruggaan, zouden die gezellige mensen er dan nog zijn?


9. Wat is je favoriete quote?

'When you are suffering, you may feel as if it will last forever. But, rest assured, it will not. Winter always turns to spring; no winter will last forever.' - Daisaku Ikeda.
Zo'n goede quote om ondanks alles het leven positief te bekijken en om door te blijven gaan.


10. Als je 1 superkracht mag kiezen, welke zou dat dan zijn?

Vleugels zoals Angel uit X-men: The last stand om te vliegen wanneer ik wil en naar elke plek die mogelijk is. Of een zwarte/witte (weer)wolf met alle mogelijke trekjes om lekker door het bos heen te rennen en te genieten van de natuur.


11. Als je 1 ding mocht toevoegen of juist verwijderen uit je leven, wat zou dat dan zijn?

Dit is een lastige, natuurlijk zou ik wel iets willen verwijderen. Maar elk ding heeft zo zijn bedoeling en als je dan iets gaat verwijderen heeft dat gevolgen, hoe klein het ding ook lijkt. Hetgeen wat ik dan zou toevoegen is een goed gevulde bankrekening, zodat een eigen plekje aanschaffen makkelijker en sneller kan en vaker reizen mogelijk is. Kortom, om nog meer uit het leven te halen en bovenal mensen te helpen die het hard kunnen gebruiken.

De genomineerde bloggers

Kim van Dailybreakfast
Laura van Ooh la Lau
Emmelien van Zoet en Roze
Jessica van Jessica Nap

De vragen aan jullie

1. Links of rechts?
2. Als je een kookboek mag schrijven, welke recepten komen er dan in?
3. Wat is jou favoriete Disney figuur?
4. Welk nummer is op het moment jou favoriet?
5. Wat zijn je 3 favoriete webshops?
6. Wat is je lievelingskleur en wat zegt die kleur over jou?
7. Koken of bakken?
8. Voor wat mag iemand je wakker maken?
9. Wat is jou grootste miskoop?
10. Wat is jou favoriete quote?
11. Door welk land zou je een grote reis willen maken?

Veel plezier met lezen en antwoorden & laat de link met de antwoorden achter in de comments!

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om te lezen, volgens mij lijken we best veel op elkaar. Leuke droombaan, dat hoor je niet heeel vaak! En ik ben ook dol op leren.

    BeantwoordenVerwijderen

Heej, leuk als je een berichtje achterlaat!
Plaats de link van jouw blog en ik kom een kijkje nemen :)

Liefs,